Прогнозата на компютъра била следната: ако продължават да живеят на такъв режим, то те могат да доживеят до 165 години. И това доказва за пореден път, че е напълно възможно да се доживее до 120-140 години.
Средната продължителност на живота на американците е 75,5 години, а продължителността на живот на магистъра или на лекаря - 58 години. Така че, ако искате да си извоювате от живота 20 статистически години, не постъпвайте в медицинско училище.
Има две основни неща, които сте длъжни да направите, ако искате да попаднете в числото на дълголетните.
Ако действително искате да доживеете до 100-140 години, запомнете най-важното.
Първо - трябва да избягвате опасностите, да не стъпвате на мини, т.е. да избягвате безсмислените и безпричинни опасности. Разбира се, ако играете руска рулетка, пушите, пиете, бягате по средата на скоростната лента в час пик, вие едва ли ще доживеете до 120 години. Всичко това звучи забавно, но не можете да си представите, че хиляди хора умират за това, че правят подобни глупости. Искам да си помислите за това. С други думи, ако имате възможност да предотвратите болест, особено неизлечима, вие сте длъжни задължително да се възползвате.
Второ - вие сте длъжни да правите само това, което ви носи полза.
Необходими са ви 90 хранителни добавки: 60 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъци и 3 основни мастни киселини. Всичко 90 добавки към ежедневната диета, иначе ще развиете заболявания, свързани с техния дефицит.
Сега за това пишат във вестниците, говорят по радиото и телевизията. За това се знае, тъй като се интересуват от здраве, дълголетие и хранителни добавки. Лекарите постоянно говорят с нас за това, но не защото към това ги принуждава медицинската професия. Не мислете, че медиците молят вестникарите да пишат за това, не. Това произлиза от факта, че тази информация помага за по-доброто разпространение на вестниците.
Моята любима статия се появи в списание "Таймс" от 06април 1992г., ако не сте я чели, настоятелно ви препоръчвам да си я намерите от всяка училищна или публична библиотека. Направете няколко фотокопия и ги залепете на вратата, на хладилника, в банята.
Това е всеобхватна статия, която се говори, че витамините са в състояние да победят рака, сърдечно-съдовите заболявания и разрушителното действие на стареенето. На 6-те поучителни страници на тази статия има всичко на всичко една отрицателна мисъл, казана от доктор, на който автора на статията задава въпрос: "Какво мислите за витамините и минералите, като хранителни добавки към нашето хранене?" И ето какво отговаря този доктор:"Поглъщането на витамини не носи полза."- смята Виктор Хубин, професор по медицина в Ню Йоркското медицинско училище Маутсинай. "Всички витамини като допълнение, само правят нашата урина по-скъпа." Ако преведем тези думи на достъпен език, то се получава, че ние уринираме долари, когато приемаме витамини и минерали, т.е. напразно харчим долари за витамини и минерали. Именно това е искал да каже. И след като това е публикувано, значи има нещо в това. Но ето какво ми се иска да кажа в тази връзка: след като проведох 17 500 аутопсии - на 14 501 животни от целия свят и на 3 000 души, и понеже винаги съм искал да бъда здрав, имам деца, внуци и още правнуци, аз смятам, че:

Не инвестирайки в самите себе си минерали и витамини, Вие инвестирате в благосъстоянието на докторите от медицината.
Аз твърдо вярвам в това, че именно ние помагаме за забогатяването на лекарите. За периода между 1776г. и Втората световна война, САЩ са похарчили около 8 млрд.$ за здравеопазване и научни изследвания в областта на здравеопазването. Сега за това се харчат 1.2 трил.$ годишно и това все още не е достатъчно. А на всеки му се иска медицината да бъде безплатна.
Аз ще ви кажа, че ако използваме за селското стопанство, и по-точно за животновъдството медицинската система от човешки тип, то котлетите, които ядем, ще поскъпнат на 275$ за 0.5кг. А ако се възползвате от селскостопанската система за здравеопазване, която ние прилагаме в животновъдството, осигуряването на петчленно семейство ще струва 10$ на месец. Така че можете да избирате.
Аз съм убеден, че помагайки на лекарите да забогатеят с помощта на застраховките и държавните субсидии, то те също са ни длъжни с нещо. А те са длъжни поне да ни изпращат информационни писма с резултати от най-новите медицински изследвания. Кой от седящите тук е получавал подобна информация от своя лекар? Никой? Интересно, нали? Но аз имам голямо количество информация, която можете да получите. Искам да я споделя с вас.
Първо - язва на стомаха. Кой от вас е чувал, че причината за язва на стомаха е стресът. Вече 50 години ние ветеринарите знаем, че язвата при свинете се получава от бактерии. Не можем да си позволим скъпа операция на стомаха на свинята, а и да можехме, то вашата свинска пържола ще ви излезе 275$ за 0,5кг.
Ние разбрахме, че съществува минерал, който се нарича бизмар, с чиято помощ ние можем да предотвратим и излекуваме язва на стомаха при свинете, без никаква хирургична намеса. Така и направихме и лечението ни излезе примерно 5$ на свиня. Лечение с помощта на бизмар, други минерали и тетрациклин. Националните институти едва през февруари 1994г. дадоха изявление, че язвата на стомаха е предизвикана от бактерии, а не от стрес и може да бъде излекувана. Но нали медицинските изследователи обикновено говорят: "показва обнадеждаващи резултати, които могат да се окажат благотворни."
Сега националните институти използват именно думата "излекуване"- без намеци. Те казват: "излекувана по метода, съчетаващ минерали, бизмар и тетрациклин". Тези, които не знаят какво е това бизмар, трябва само да влязат в обикновен хранителен магазин или в аптеката и да купят за 2$ бутилка със съдържание в розов цвят. То се нарича пептобизъм.
И така, приемайки гореспоменатия минерал, може да се излекува язва. И отново трябва да направите избор: да се излекувате за 5$ или да позволите да ви разрежат. Изборът е ваш. По-нататък, каква е втората причина за смъртността на американците?
Да - това ужасно заболяване - рак.
През септември 1933г. в националния институт по онкология към Бостънското медицинско училище, след наблюдение на раково болни, беше направено изявление, че е открита противоракова диета. Изводите бяха направени, въз основа на изследвания проведени в Китай. За тях беше избрана китайската провинция Хинай, тъй като там беше регистрирано най-високото ниво на ракови заболявания.
В течение на 5 години на изследвания се подложиха 29 000 души. Даваха им се витамини и минерали, надвишаващи два пъти нормите препоръчвани на американците, т.е. ако препоръчваната дневна доза Вит. С е 60мг., то болните получаваха 120мг.
Алън Пол, човек, който е удостоен с две Нобелови награди казваше, че ако искате да предотвратите раковите заболявания с помощта на витамин С, трябва да приемате по 10 000мг. от него за деня. И ето резултата: лекарите, които в захлас спориха с него, вече се намират на оня свят (вечна им памет), а Алън Пол е жив и здрав. Той е на 94 години, работи по 14 часа на ден, 7 дена в седмицата, живее в ранчо в Калифорния и преподава в Калифорнийския университет в Сан Франциско.
Вие сами трябва да направите своя избор: да послушате съветите на умрелите лекари или да се придържате към мнението на доктор Пол.
И така, напълно нормално е да се приема Вит.С - двойна доза, Вит.А - двойна доза. Нищо лошо няма да се случи. Не по-малко важно е да се приема цинк, рибофлавин, молибден и т.н. Но една група вещества са особено полезни. В нея влизат три компонента: Вит.Е, бета каротен и селен. Тези три компонента се приемат в двойни дози за деня. Ако при това Вие извлечете само 50% полза, вече е добре. При пациентите получаващи Вит.Е, бета каротен и селен, в течение на 5 год, смъртността при всички случаи е намаляла на 9%, т.е. 10 от всеки 100 болни обречени да умрат са оживели. А при раково болните, обречени на смърт, които са приемали тези 3 компонента, от 100, 13 са оживели.
В провинция Хинай преобладаваше рак на стомаха и хранопровода. От тези болни, които участваха в експеримента, оцеляха 21%, т.е. 21 човека от 100.
И в този случай вашият лекуващ лекар трябваше да Ви изпрати тази информация. Ако той не е искал да поеме своята отговорност, то трябваше да ви информира, за да направите сами своя избор. Ето защо, такова отношение към пациентите ми се струва смешно, а от друга страна, това е още едно потвърждение за тяхното равнодушие.
По-нататък: артрит.
От септември 1993 год. в медицинското училище в Харвард и в Бостънската болница се проведе лечение с кокоши протеини на болни с подути стави, в резултат на артрита. Бяха избрани болни, чието състояние не се подобряваше от медикаментозно лечение. На тези болни поставяха инжекции с аспирин, мезотриксид, преднизолон, кортизон и различни методи на физиотерапия. Единственото, което оставаше, беше хирургична намеса за замяна на ставите. Тогава аз казах: "Слушайте, тези хора, са страдали толкова много, че ако се съгласят да пострадат още 90 дни, всичко 3 месеца, аз ще проведа малък експеримент." Съгласиха се 29 доброволци. Тези 29 човека, при които бяха изчерпани всички възможности на медицината, а подобрение така и не беше настъпило, се подложиха на следното лечение; всяка сутрин им даваха чаена лъжичка с връх, с раздробени кокоши хрущяли, разредени с портокалов сок. Всички пациенти се намираха под наблюдение на медицинското училище в Харвард. И след 10 дни всички болезнени възпаления и усещания изчезнаха; след 30 дни те вече можеха да си позволят някой неща, а след 3 месеца функциите на ставите напълно се възстановиха.
А сега ще ви разсмея. Смешната част е свързана с доктора, който провеждаше тези изследвания в Харвард. Той обяви кокошия хрущял за лекарство, защото, ако това помага да се излекува болест, значи може да се нарече лекарство и да се дава с рецепта. И с невъоръжено око се вижда, как мозъкът му започна трескаво да смята:"…300$ капсулата, всичко 25 пациента и т.н. …"
Е ако това не ви харесва може да отидете в аптеката и да си купите ноксиджелон. Жените много добре познават това средство. То се приема за укрепване на ноктите и косата. В него основен компонент е говеждият хрущял, който на свой ред е добро укрепващо средство за Вашите хрущяли и кости. Ноксиджелон е приготвен от говежди хрущяли и сухожилия, и ако приемате по 0,5 ч.л. от него с портокалов сок, в съотношение 1 унция на 100 фута тегло, с колоидни минерали, то следващия път, когато дойда тук, ще се качите на сцената и ще започнете да ме целувате и прегръщате, ако си спомните за артрита.