В началото може да има главоболие, може да възникне чувство за топлина или простуда, кожата може да се обрине, може по някое време червата да работят по-вяло или обратно – диария, може да се появи чувство на умора или слабост, неразположеност, депресия, често уриниране и т.н. и т.н. Повечето хора смятат, че тези реакции са търпими и проявяват самообладание, тъй като подобренията, които са станали и които стават са все по-очевидни с всеки изминал ден. И това действа вдъхновяващо. Това представлява изчистването.
Човек, който в този момент спре да употребява биологично активни добавки, е обречен, тъй като не дава на организма си никакви шансове за възстановяване на здравето. Не е чудно, че тези хора дълго ги мъчат различни хронични заболявания, приемат много таблетки и страдат от влошено здраве.
Като лекар, мога да препоръчам повече почивка и сън, много са полезни водните процедури и банята – това води до намаляване на гореизброените симптоми. Симптомите ще се сменят в зависимост от материалите, които се изхвърлят; състоянието на органите, участващи в процеса на изхвърляне; количеството енергия с което разполагате. Колкото повече почивате и спите, толкова по-слаби ще бъдат и ще преминат по-бързо. Въобще не е лошо, че при Вас се появяват симптоми на преустройване на организма. Дълбоко вникнете в това, че всеки организъм става толкова по-млад и по-здрав всеки ден, колкото от по-голямо количество шлаки се отървете, които шлаки през цялото време са Ви носили болести, болка и страдания, които са били много по-големи. Тези, при които най-силно са се проявявали симптомите реакции и който ги е издържал до пълното им из-лекуване, по този начин са избегнали много сериозни болести, които биха се развили с времето, ако не обръщаме внимание на навиците си в храненето. Не чакайте, за да отидете по-нагоре по скалата на качеството, т.е. подобрявайки своята диета, Вие ще се чувствате по-добре от ден на ден, докато не постигнете съвършенство. Работата на организма е циклична по природа и здравето се развива на серии постоянно намаляващи цикли. При по-нататъшен прием на биологично активни добавки не бива да очакваме постоянно подобряване на самочувствието от рода на “все по-хубаво и по-хубаво”. Организмът ни е цикличен по природа и здравето се развива като серия от постоянно намаляващи цикли. Например, започвате да използвате БАД и засега се чувствате много по-добре. Но след някое време се появява симптом: може в течение на дни да Ви се повръща и да имате разстройство с отвратителна миризма. Но след един ден ще се почувствате по-добре, а след известно време всичко отново ще бъде прекрасно. След това ако внезапно се простудите и почувствате, че Ви тресе, че губите апетит, след 2-3 дена (при положение че не приемате таблетки или нещо такова) вие внезапно ще се оправите и ще се почувствате толкова добре, колкото не сте били много години.
Да предположим, че ще се чувствате така около два месеца и после се появи сърбеж или обрив. Не предприемайте нищо срещу това. Обривите ще почервенеят, ще се усилят и така ще бъде около десет дена. И изведнъж внезапно ще изчезнат. Веднага след това ще откриете, че Вашият хепатит е изчезнал, а силата Ви е станала повече отколкото преди. След този обрив са изчезнали натрупванията от храна в стомаха, които са предизвикали хепатита.
И така през цялото време: всяка реакция ще бъде по-слаба от предишната, тъй като организмът става все по-чист. Циклите ще бъдат все по-кратки, като продължителност и след тях ще следват много по-дълги периоди на изключително самочувствие и това ще продължава дотогава, докато Вашето здраве не стигне високо ниво. Регулира се работата на имунната система, изчистват се червата и черния дроб, нормализира се кръвното, намаляват и изчезват възпаленията, изчиства се холестеринът от кръвоносните съдове, кожата, косата и ноктите придобиват здрав вид, престават бодежите в сърцето, подобряват се паметта, зрението и слуха, често размера на туморите се намалява и те изчезват. При употреба на пълния комплекс от БАД, този процес отнема около 6-9 месеца, след което Вие ставате относително свободни от болести и ще се изпълвате с все по-увеличаваща се радост. При частично използване на комплекса този процес се удължава във времето
Пълноценният живот и чувството за щастие идват от изключителното самочувствие. Вашите мисли се освобождават, чувствата стават ясни и дълбоки и Вие ще пеете от радост. Ще започнете да обичате света, Вселената и всичко в нея. Това естествено състояние на ума – щастие, радост и пребиваването ни в света с цялата Вселена може да бъде постигнато, ако следваме закона на Космоса. Първите закони, които сте длъжни да усвоите, са законите на природата. Ние сме длъжни да се научим да ядем чисти и естествени продукти, приготвени и комбинирани по подходящ начин, а нашият организъм на свой ред, изхвърля всичко вредно, което сме натрупали по-рано. Никъде принципът за опрощаване на греховете не е толкова очевиден, както в гореописаните ситуации… Ние бъркаме против самите себе си, употребявайки некачествена храна, отравяйки организма с пушене, алкохол, нитрати и т.н. И в замяна получаваме това, което заслужаваме: камъни, рак, инфаркти и други болести … И когато живота изпълнен с болести ни омръзне, ние започваме покаяние. Започваме да се отнасяме към себе си подобаващо, преди всичко, хранейки се с помощта на БАД. И за всички предишни прегрешения спрямо нас получаваме “опрощаване на греховете”, които усещаме на свой гръб чрез гореописаните симптоми.
Пълноценният живот и усещането за щастие произлизат от абсолютно забележителното самочувствие. Вашите мисли се освобождават от негативите (“Здрав дух – в здраво тяло”). Ще пеете от радост. Това естествено състояние на ума – щастие и радост, е в хармония с цялата вселена. Пътя към това преминава през естественото оздравяване на организма с помощта на биологично активни добавки, чрез изчистване на организма, чрез благородната цел да помогнеш на другите хора.
Нека започнем да въвеждаме навици до тогава, докато нашият организъм не бъде приведен в прекрасно работно състояние!

Д-р Стенли Баас