Ние съсъществуваме с таинственото царство на микроорганизмите: огромен брой вируси, бактерии, микоплазми… Впечатлява не толкова многообразието, а общото количество невидими обитатели на нашата планета. Например, в кубичен метър въздух те достигат един милион, а в кубичен метър почва- толкова, колкото са и жителите на Земята. А, ако се сетим, че всеки човек, животно, растение има своя микрофлора (само в човешките черва име не по-малко от трилион микроби), то наистина се получава невероятно количество. Микроорганизмите са навсякъде. И тяхната численост постоянно се увеличава. Сред тях има много различнипричинители на опасни за човека болести.

Любопитно

Лечебните свойства на Uncaria tomentosa са открити още от древните инки. Известно е, че индианците от перуанските племена вече 2000 години смятат котешкия нокът за свещено растение- «средство срещу всички болести». През 1972 година 78-годишният перуански плантатор Дон Луис с диагноза рак на белите дробове бил отпратен от своя лекар да умре вкъщи. Отчаян, един от неговите синове отишъл при стара индианска лечителка с молба за помощ. Жената го посъветвала да дават на болния чай от котешки нокът. В продължение на шест месеца няколко пъти на ден Дон Луис пиел чая и отново отишъл при своя лекар, който бил изненадан, че пациентът не само е напълно бодър, а и от резултатите на новите изследвания- ракът в белите дробове напълно бил изчезнал. Дон Луис доживял до 90 години без да боледува и умрял от старост. Аутопсията след смъртта му показала, че в неговото тяло няма и следа от рака.

Имаме ли защита от толкова многобройната армия на враговете? Имунитет. Без имунната система едва ли е възможен високоорганизираният живот на Земята. Имунитетът е нашият пропуск в света на живите...

В днешно време е доказано кои клетки на имунната система разпознават проникналите в организма чужди вещества. Тези клетки са антигените, които активират съответните механизми, насочени да унищожат неприятеля, и изработват защитни белтъци- антитела.

Имунната система е шлифован, фино сбалансиран механизъм, в който, както и във всяка друга система в организма, може и да се появи нарушение. Съществуват три основни вида нарушения в нейната работа.

Първият и най-широко разпространен вид- това са имунодефиците. Те се развиват в резултат на хипо- и авитаминози, стрес, преумора, инфекции и се проявяват с разнообразни симптоми. Уж нищо не ни боли, а се чувстваме вяли, защитните сили на организма са отслабени, а адаптационните му възможности- изтощени. Като резултат протичането на което и да е заболяване става продължително, а процесът може да стане и хроничен. Най-известни и тежки са усложненията след грип. Неслучайно хората казват: умират не от грипа, а от неговите последствия.

Вторият вид- това са автоимунните разстройства, които представляват реакция на имунната система срещу собствените тъкани. Това е като „лудост” на имунната система- вместо да предпазва организма от чужди вещества, то тя напада собствените такива. Пример за автоимунни разстройства са ревматоиден артрит, лупус, някои форми заболявания на бъбреците и черния дроб, щитовидната жлеза, нервната и съдовата системи.

Третият вид автоимунни разстройства- това са алергиите. По прогнози ХХІ век ще бъде под знака на алергиите, които ще станат лидер в списъка с най-широко разпространените заболявания. Алергията получа своето название през 1906 година от австрийския педиатър Клеменс Пирке, който съединява два гръцки корена: «allos», – «различен» и «ergon» – «действие». Имунната система на хората, страдащи от алергия, реагира на дадено чуждо вещество неадекватно- с повишена чувствителност. Такова чуждо вещество се нарича алерген. В качеството си на такива са хранителни продукти (ягода, яйца, шоколад и други), козметика, домашен прах, цветен прашец и други обикновени вещества.

Към алергичните болести се отнасят бронхиална астма, сенна хрема, уртикария, алергичен ринит, лекарствени и хранителни алергии, серумна болест. По принцип алергиите се делят на две групи: бърз и бавен вид. Първият вид се проявява 15-20 минути след контакта с алергена; вторият- часове или денонощие (даже две) след това. Клиничните симптоми на алергията са: оток на тъканите, спазми на гладките мускули, характерни кожни прояви и други. Тези промени в редица случаи могат да носят упорит или дори необратим характер.

В резултат на имунодефицита протичането на което и да е заболяване става продължително, а може да стане и хронично.

Положението може да се спаси с локална имунокорекция, насочена към адаптация на организма към неблагоприятните фактори на околната среда и способна да оптимизира имунологичната реактивност на всеки индивид.

Ефективно и безопасно това може да се осигури от биологично-активната добавка към храната Детокс+, специално разработена за повишаване имунитета на организма и неговата обща съпротивляемост към заболяванията.

В тази добавка като активна съставка се използва Uncariatomentosa, която благодарение на формата на шиповете и листата наричат котешки нокът. Още от древността се използват отвари от кората и корените на това диворастящо в перуанските джунгли растение от древните индианци за укрепване защитните сили на организма.

Какво прави Детокс+? Той помага на клетките да се научат да се разбират взаимно, за да се съгласува работата на отделните звена на имунната система и организма в цяло.

Детокс+ има имуномодулиращи свойства. Той нормализира характеристиките на имунитета както при хора с понижен, така и при хора с повишен имунитет. С други думи, Детокс+ има способността да нормализира имунитета при различни отклонения в неговите показатели и може да бъде ефективно използван както при имунодепресии, така и при имуноагресии.

В състава на Uncariatomentosaвлизат както алкалоиди, така и биофлаваноиди (проантоцианиди), гликозиди, дъбилни вещества, органични киселини, осигуряващи голям комплекс от биологични ефекти на това растение, а именно: антиоксидантно, противовъзпалително, спазмолитично, антисептично, хепатопротекторно, жлъчогонно, диуретично действия. Затова Uncariatomentosaнамира широко приложение в комплексното лечение на артрити, бурсити, хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, белодробни заболявания и заболявания на горните дихателни пътища, за повишаване устойчивостта на организма към инфекциозни заболявания, след прекарани оперативни намеси, при гинекологични възпалителни заболявания, при нарушения на менструалния цикъл, при простатит, при хронична умора и депресия.

Широкият спектър на действие на Детокс+, мощният имуномодулиращ потенциал на тази биологично-активна добавка към храната позваляват да се смята за едно от перспективните средства в профилактиката и комплексното лечение на онкологични заболявания. Съществуват многобройни резултати от експериментални изследвания, които доказват способността на алколоидите на Uncariatomentosaда потискат делението на левкемични клетки. Още повече, притежавайки детоксикираща активност, Детокс+ спомага за извеждането от организма на токсини и шлаки, като по този начин мобилизира неговите защитни сили.

В заключение, какво трябва да правим, за да съхраним за цял живот имунната си система в състояние на мобилизирана готовност, която позволява максимално дълго да оставаме здрави, жизнерадостни, работоспособни? Разбира се, да използваме Детокс+, който ще позволи да укрепим нашата имунна система, да съгласуваме и балансираме работата на отделните звена, да осигурим надежна адаптация към въздействието на неблагоприятните фактори на околната среда.


Използвани са маркетингови материали на компания Вижън.